Anadrol staat bekend als een van de kanshebbers om de sterkste orale anabole steroïde te zijn commercieel beschikbaar. Het concurreert nauw met Dianabol (Methandrostenolone), en steroïde-gebruikende bodybuilding-kringen hebben altijd gedebatteerd welke van de twee sterker is.

Anadrol is de merk- en handelsnaam voor de anabole steroïde die meer formeel bekend staat als Oxymetholone. Dit moet niet worden verward met Oxandrolon, dat ook wel Anavar wordt genoemd. 

De details van Anadrol werden voor het eerst uitgebracht in 1959. Vrijwel onmiddellijk daarna verkocht het farmaceutische bedrijf Syntex Oxymetholone onder de naam Anadrol-50, terwijl Parke Davis & Co. het ook produceerde, hoewel ze dat deden onder de handelsnaam Androyd.

Na de eerste introductie op receptmarkten, werd Anadrol snel voorgeschreven en gebruikt voor een groot aantal medische aandoeningen, variërend van geriatrische atrofie tot het bestrijden van infecties.

Het is echter het meest bekende en populaire gebruik als medicijn bij de behandeling van bloedarmoede. Anadrol werd hier voorgeschreven om het aantal rode bloedcellen en het hemoglobinegehalte van de anemische persoon te verhogen.

Kenmerken van Anadrol:

Anadrol is afgeleid van dihydrotestosteron (DHT), behorend tot de familie van van dihydrotestosteron (DHT) afgeleide anabole steroïden. Dit betekent dat Anadrol in principe dihydrotestosteron is gemodificeerd. Andere verbindingen die tot deze 'DHT-familie' van anabole steroïden behoren, zijn Winstrol, Primobolan, Masteron, Anavar, evenals verschillende andere die allemaal derivaten zijn van de ouder-anabole steroïde DHT.

De gemeenschappelijke factor in al deze van DHT afgeleide analogen is dat ze op de een of andere manier allemaal gemodificeerde vormen van DHT zijn en dus zou DHT kunnen worden beschouwd als het 'ouder' of 'voorloper'-hormoon van deze anabole steroïden.

Anadrol verschilt van zijn moederhormoon DHT door de toevoeging van een methylgroep die eraan vastzit, evenals een 2-hydroxymethyleengroep die aan een koolstof in de eerste cycloalkaanring van de steroïdestructuur is bevestigd.

Door deze wijzigingen kan Anadrol actief blijven in spierweefsel, waar dihydrotestosteron normaal gesproken inactief zou worden gemaakt door de reductie tot andere metabolieten zodra het spierweefsel binnenkomt. 

Oraal

Anadrol is een oraal actieve anabole steroïde, wat betekent dat het C17 Alpha-gealkyleerd is om de anabole steroïde de eerste door de lever te laten gaan zonder vernietiging door het levermetabolisme.

Anadrol staat echter zeer goed bekend om zijn zeer sterke hepatotoxiciteit. Anadrol's chemische modificaties en chemische structuur (inclusief de C17 Alfa-alkylering) maken het zeer resistent tegen leverafbraak (levermetabolisme).

Hoe groter de weerstand van een stof tegen leverafbraak, hoe meer toxiciteit en belasting van de lever zal worden ervaren - en Anadrol is berucht om zijn levertoxiciteit en wordt misschien beschouwd als de meest levertoxische orale anabole steroïde die conventioneel beschikbaar is.

Bijwerkingen

Hepatotoxiciteit (lever)

Anadrol is een oraal actieve C-17 alfa-gealkyleerde anabole steroïde, en als zodanig vertoont het hepatotoxiciteit en negatieve effecten op de lever. Anadrol is in feite de grootste boosdoener van alle in de handel verkrijgbare anabole steroïden.

Het is waarschijnlijk heel goed mogelijk dat dit overdreven is in de bodybuildinggemeenschap, maar het moet niettemin zeer serieus worden genomen. Interessant genoeg bezit Anadrol een chemische modificatie die eigenlijk hepatotoxiciteit zou moeten verminderen.

De realiteit is echter dat Anadrol tijdens gebruik nog steeds leverenzymmarkers verhoogt, zoals aangetoond in onderzoeken met HIV- en AIDS-patiënten. Het wordt daarom sterk aangeraden om Adrol te beperken tot cycluslengtes van niet meer dan 4 – 6 weken gebruik, en aan te vullen met bewezen lever ondersteunende verbindingen.

Oestrogeen

Dingen worden vreemder met Anadrol wanneer andere bijwerkingen worden onderzocht. Het is bekend dat Anadrol een derivaat van DHT (Dihydroteststeron) is en daarom niet wordt omgezet in oestrogeen .

Het is echter bekend dat oestrogene bijwerkingen notoir prominent aanwezig zijn bij Anadrol, en bijwerkingen veroorzaken zoals een opgeblazen gevoel en waterretentie (vaak gerapporteerd als extreem) met gelijktijdige verhogingen van de bloeddruk en de ontwikkeling van gynaecomastie .

Het gebruik van een SERM (zoals Nolvadex) zal gynaecomastie verminderen, maar zal de problemen met het vasthouden van water (en de daaruit voortvloeiende bloeddruk) niet oplossen. Aromataseremmers werken niet met Anadrol, omdat het om te beginnen geen interactie heeft met het aromatase-enzym.

Hoewel wordt gespeculeerd dat Anadrol kan werken als een progestageen die deze bijwerkingen veroorzaakt, hebben onderzoeken aangetoond dat Anadrol geen progestageen-eigenschappen heeft. De meest waarschijnlijke (hoewel nog niet bevestigde) verklaring zou zijn dat Anadrol mogelijk rechtstreeks in wisselwerking staat met de oestrogeenreceptor, of dat een metaboliet van Anadrol dit mogelijk ook doet.

Mestanolone

Het bewijs van vreemde metabolieten van Anadrol wordt nog sterker wanneer andere bijwerkingen van Anadrol worden onderzocht. In termen van androgene bijwerkingen zijn ze bijvoorbeeld redelijk verminderd in vergelijking met testosteron .

Anadrol wordt echter niet omgezet in DHT en wordt in plaats daarvan gemetaboliseerd tot 17-alfa-methyldihydrotestosteron (Mestanolon). Mestanolone is een sterker androgeen, en daarom kan een zekere mate van androgene bijwerkingen worden verwacht van Anadrol (zoals een vette huid, acne, mannelijke kaalheid, goedaardige prostaathyperplasie, enz.).

Cardiovasculaire systeem

Ten slotte, zoals met alle orale anabole steroïden, heeft Anadrol de neiging om het cardiovasculaire systeem op een extreme manier negatief te beïnvloeden, waardoor enorme veranderingen in de bloedcholesterolprofielen (voor zowel LDL als HDL) worden veroorzaakt [9].

Cycli en toepassingen:

Cycli met inbegrip van Oxymetholone zijn normaal gesproken van het type dat bedoeld is voor ballaststoffen, krachttoename en algemene totale massa. Anadrol-cycli zijn slecht geschikt voor cutten, vetverlies, pre-contest, of iets dergelijks. 

Hoewel Anadrol inderdaad kan worden gebruikt om vetverlies te helpen en te versnellen, is het een slechte keuze vanwege de oestrogene effecten, met name het vasthouden van water en een opgeblazen gevoel.

Deze bijwerking dient om het lichaam een algeheel zacht en glad uiterlijk te geven, dat vervaagt, de definitie vertroebelt, waardoor het moeilijk wordt om vetverlies visueel te meten.

Dit wordt nog verergerd door het feit dat Anadrol niet wordt omgezet in oestrogeen en daarom dit effect op de gebruiker oplegt door een tot nu toe nog niet geïdentificeerde andere manier. Daarom zou een aromataseremmer in dit geval niet werken om het opgeblazen effect te verminderen.

Anadrol-cycli zijn normaal gesproken samengesteld uit Anadrol als een kickstartverbinding voor de eerste 4 - 6 weken, waar het een aanvulling is op andere injecteerbare basisverbindingen die voor vergelijkbare doeleinden worden gebruikt, zoals Testosteron Enanthate, Deca-Durabolin (Nandrolone Decanoate), Trenbolone Enanthate, enz.

Het kan ook midden in een cyclus worden gebruikt om knelpunten of plateaus in de voortgang van de training te doorbreken. Bovendien gooien sommige gebruikers het in het einde van een cyclus om het einde van een cyclus te versnellen en als een 'finisher' verbinding in een cyclus te fungeren, waardoor de gebruiker zijn cyclus kan beëindigen met een aantal zeer indrukwekkende kracht- en groottetoenames als ze gaan naar de PCT-fase (Post Cycle Therapy).

Anadrol-cycli mogen niet langer duren dan 4 - 6 weken vanwege levertoxiciteitsproblemen. Andere verbindingen die ermee worden gebruikt, zoals injectables, kunnen echter worden gebruikt na de eindperiode van Anadrol.

Dosering

De receptrichtlijnen voor Anadrol varieerden sterk in de jaren 1950 - 1980 en waren afhankelijk van de behandelde medische aandoening, evenals voortdurend veranderende FDA-richtlijnen. Medische Anadrol-doseringen varieerden van 2,5 mg driemaal daags tot 30 mg per dag. Uiteindelijk gaf de FDA in de jaren 70 een richtlijn uit van 1 – 2 mg per kg lichaamsgewicht per dag.

Omdat Anadrol meestal wordt vervaardigd in tabletten van 50 mg, vragen bodybuilding en atletische doeleinden 25 - 50 mg per dag voor een beginner. Gevorderde gebruikers staan bekend om het gebruik van een bereik van 50 – 100 mg per dag, en hoewel ze de risicovolle limieten naderen, ervaren gevorderde gebruikers zo hoog als 150 mg per dag.

Over het algemeen zouden de meeste gebruikers, of ze nu beginner, gemiddeld of gevorderd zijn, echter zelden meer dan 50 mg per dag nodig hebben vanwege de enorme potentie en kracht van Anadrol als anabole steroïde.

Dit is met name het geval wanneer studies hebben aangetoond dat een dosering van 100 mg Anadrol inderdaad effectiever is dan een dosering van 50 mg Anadrol, maar na 100 mg zullen de resultaten niet effectiever zijn dan 100 mg zelf, en beginnen de afnemende opbrengsten zich te manifesteren.

Een bijkomend punt van belang over doseringen van Anadrol is dat veel gebruikers een vermindering van de eetlust melden die recht evenredig is met de gebruikte dosis, en onderzoeken hebben aangetoond dat het ook de glucose-intolerantie en insulineresistentie verhoogt, waardoor het gebruik van voedingsstoffen door het lichaam minder efficiënt wordt.

Anadrol-doseringen kunnen en moeten idealiter over de dag worden verdeeld om stabiele en stabiele bloedplasmaspiegels van het hormoon te garanderen. Anadrol vertoont een halfwaardetijd van ongeveer 8 tot 9 uur in het lichaam, en daarom is een schema met een ochtenddosis (AM) gevolgd door een middag-/avonddosis (PM) het beste.

Beschikbaarheid

Anadrol is een vrij veel voorkomende en redelijk populaire anabole steroïde op de markt, en is er een die zeker wordt vervaardigd, opgeslagen en geleverd door de meeste, zo niet alle belangrijke bronnen en leveranciers. 

Zoals met elke anabole steroïde, kan Anadrol worden gekocht als een anabool steroïdeproduct van farmaceutische kwaliteit of ondergronds laboratorium. Tussen beide bestaan verschillen in kwaliteit, en vooral in prijs. Over het algemeen is Oxymetholone echter een redelijk betaalbare en redelijk geprijsde anabole steroïde op de markt, vooral in vergelijking met die verbindingen die zeldzamer en exotischer zijn.

FAQ

Is DBOL beter dan Anadrol?

Anadrol zal over het algemeen iets betere resultaten opleveren in vergelijking met dbol, waarbij Anadrol de krachtigere steroïde is. Anadrol zal echter ook ernstigere bijwerkingen veroorzaken.

Wat doet de steroïde Anadrol?

Dit medicijn is een synthetisch mannelijk hormoon (androgeen of anabole steroïde) dat wordt gebruikt om een laag aantal rode bloedcellen (bloedarmoede) te behandelen. Het werkt door de hoeveelheid van het hormoon (erytropoëtine) dat betrokken is bij de aanmaak van rode bloedcellen te verhogen.

Bouwt Anadrol spieren op?

Anadrol-50 is een van de krachtigste steroïden die ooit zijn ontwikkeld voor het opbouwen van spieren, en deelnemers aan de studie kregen aanzienlijk meer gewicht.

Veroorzaakt Anadrol erectiestoornissen?

Bijwerkingen zoals blaasongemak, epididymitis, impotentie (erectiestoornis), oligospermie, penisvergroting, chronisch priapisme, verhoogde frequentie van erecties, remming van de testiculaire functie, verminderd ejaculaatvolume en testiculaire atrofie zijn gemeld bij mannen die Anadrol namen.

Hoeveel Anadrol moet ik per dag innemen?

Volwassenen en tieners - 2,5 milligram (mg) twee tot vier keer per dag gedurende maximaal vier weken. Uw arts kan uw dosis verhogen tot 20 mg per dag. 


About the Author Theo

Theo houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met gezondheid, voeding en fitness en heeft een passie voor lichamelijke educatie en coaching. Hij is een expert in supplementen en is toegewijd om onze lezers te helpen hun fitnessdoelen te bereiken en hun beste leven te leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}