Deca Durabolin is een merknaam voor de injecteerbare steroïde Nandrolon

Hoewel het een ongelooflijk populaire bodybuilding-steroïde is, is Deca Durabolin niet gemaakt voor gebruik op deze manier. Het is een medicinaal medicijn dat bedoeld is om te worden gebruikt als een behandeling voor osteoporose en om botverlies en spierverspilling te voorkomen.

Zoals elk ander medicijn kan Deca Durabolin veel vervelende bijwerkingen veroorzaken en mag het nooit worden gebruikt zonder toezicht van een arts. Het gebruik ervan voor bodybuildingdoeleinden is misbruik van steroïden. Op moleculair niveau is Deca Durabolin bijna identiek aan testosteron. Het enige verschil is dat het één koolstofatoom mist op de 19e positie.

Dit kleine verschil maakt Deca Durabolin zwakker dan testosteron en vermindert de kans op vroegtijdige kaalheid en bepaalde andere bijwerkingen. De steroïde heeft echter nog steeds bijwerkingen, waaronder de beruchte "Deca Dick".

Deze vorm van door steroïden veroorzaakte erectiestoornissen is geen lachertje. Het kan lang blijven hangen.

Mannen die de Deca Durabolin-steroïde gebruiken, eindigen soms tot een jaar lang met het uitzwaaien van hun seksleven.

Ongeacht de risico's die het gebruik ervan met zich meebrengt en het feit dat het moet worden toegediend via pijnlijke intramusculaire injecties, blijft Deca Durabolin een populaire ophopende steroïde.

Een korte geschiedenisles over Deca Durabolin

Net als alle andere anabole bodybuildingsteroïden, bestaat Deca Durabolin al heel lang.

Het farmaceutische bedrijf Organon creëerde zijn eerste esters van 19-nortestosteron (Nandrolon) in de jaren 1950 en vroeg een patent aan in januari 1959. De licentie werd verleend in augustus 1961. [ BRON ]

Vanwege het feit dat de steroïde zo goed was in het stimuleren van spiergroei en het verbeteren van fysieke prestaties, duurde het niet lang voordat zijn capaciteiten werden misbruikt door bodybuilders, powerlifters en competitieve atleten.

Het was zelfs een van de eerste steroïden die als dopingmiddel in de sport werd gebruikt. Het is sinds 1974 verboden door het Olympisch Comité. Nandrolon in al zijn vormen is ook verboden door de meeste andere sportorganisaties. Toch blijven veel atleten het risico nemen.

Sterker nog, in april 2017 werd Starling Marte van het Pittsburgh Pirates-honkbalteam getroffen door een verbod van 80 wedstrijden nadat uit tests bleek dat hij de steroïde had gebruikt. [ BRON ]

Hoe Deca Durabolin werkt

Twee van de belangrijkste dingen die Deca Durabolin doet, zijn stikstofretentie verhogen en verbeterde eiwitsynthese ondersteunen.

Eiwitsynthese is het allerbelangrijkste herstelproces dat je spieren geneest en laat groeien. Gezonde eiwitsynthese vindt echter alleen plaats in een stikstofrijke omgeving.

Het probleem is dat je spieren stikstof verliezen tijdens het sporten.

Door stikstofretentie en eiwitsynthese te stimuleren op de manier die het doet, zorgt de steroïde ervoor dat je spieren alles hebben wat ze nodig hebben om te groeien.

Bovendien verhoogt Deca Durabolin de productie van rode bloedcellen. De rode bloedcellen vervoeren zuurstof door het lichaam. Door hun aantal te verhogen, verbetert de steroïde de zuurstoftoevoer naar de spieren. Hierdoor kun je harder en langer trainen. Het versnelt ook de hersteltijden.

Er is ook nog een bijkomend voordeel en het is er een die uniek is voor deze specifieke steroïde: het verhoogt de collageensynthese. Dit geeft extra kracht aan de pezen en ligamenten.

Door dit te doen, helpt de steroïde de gewrichts- en peespijn te verlichten die sommige mensen tijdens hun trainingen tegenhoudt.

Hoe Deca Durabolin te gebruiken?

Deca Durabolin is een bulking anabool. Het is het meest nuttig voor snelle toename van spieromvang en kracht. Het moet één keer per week in het spierweefsel worden geïnjecteerd.

Sommige bodybuilders adviseren een dosis van 600 mg per week en doen een cyclus van 12 weken. Deze dosis is veel te hoog en geeft je een verdomd goede kans om ED te krijgen.

Een dosis van 300-400 mg per week werkt voor veel mensen goed. De lagere dosis maakt ook een langere cyclus mogelijk.

Het is echter een beter idee om 2 mg van de steroïde te nemen voor elk pond mager lichaamsgewicht, maar dat betekent dat u wat rekenwerk moet doen.

Vrouwen die deze steroïde gebruiken, hebben lang niet zoveel nodig als mannen. Over het algemeen zouden ze moeten kijken naar een dosis van 50 mg per week of minder.

De beste manier om deze steroïde te gebruiken, is echter om deze helemaal niet te gebruiken. Dit zijn niet de jaren 60. Er zijn veiligere en betere opties beschikbaar.

Bijwerkingen

Deca Durabolin heeft de reputatie een van de mildere anabole steroïden te zijn. Dat maakt het op geen enkele manier een verstandige of veilige optie om te gebruiken. Het heeft nog steeds het potentieel om veel vervelende bijwerkingen te veroorzaken.

Behalve dat het mannen berooft van hun vermogen om een erectie te krijgen, kan het ervoor zorgen dat vrouwen die het gebruiken zeer mannelijke eigenschappen ontwikkelen. Toename van lichaamshaar en verdieping van de stem zijn slechts twee problemen waarmee vrouwen te maken kunnen krijgen.

Deca Durabolin zorgt er ook voor dat sommige vrouwen een clitoris ontwikkelen die zo opgezwollen is dat het op een miniatuurpenis lijkt.

Andere bijwerkingen van Deca Durabolin zijn onder meer:

 • Vloeistofretentie
 • Hoge bloeddruk
 • Acne
 • Misselijkheid
 • Jeuk
 • Ongewenste veranderingen in bloedlipiden
 • Abnormale leverfunctie
 • Veranderingen in leveranatomie en/of tumoren
 • Groei van mannenborsten
 • Abnormale bloedtesten
 • Hart problemen

Het gebruik van deze steroïde vermindert ook de normale testosteronproductie met ongeveer 70 procent. Dus als je denkt dat je het kunt gebruiken zonder een postcyclustherapie te doen, moet je opnieuw nadenken. Je lichaam heeft veel ondersteuning nodig totdat het weer voldoende testosteron kan gaan aanmaken.

Conclusie

Hoewel het milder is dan andere steroïden, kan Deca Durabolin nog steeds bijwerkingen veroorzaken en is de gezondheid te kostbaar om risico's te nemen.

Afgezien van het feit dat het je gezondheid kan schaden, zorgt deze langzaam werkende steroïde niet eens voor zoveel groei. Je kijkt alleen naar het verkrijgen van ongeveer 15 pond in spieren. En dat na een cyclus van 26 weken.

Dan, wanneer u klaar bent met uw cyclus, moet u nog enkele weken besteden aan het doen van een PCT. Als je dat niet doet, zal je normale testosteronproductie zo laag zijn dat je alle winst die je hebt gemaakt en meer verliest.

Komt er een wedstrijd aan? Deca Durabolin gaat u daar ook problemen geven. Het kan tot 18 maanden detecteerbaar blijven.

Er zijn meer redenen om Deca Durabolin niet te gebruiken dan er redenen zijn die het gebruik ervan de moeite waard kunnen maken. Als u iets nodig heeft om u te helpen bulken, is het logischer om in plaats daarvan met een veilig en legaal alternatief voor steroïden te gaan. Je zou veel betere resultaten krijgen en helemaal geen minpunten.

Hoe lang blijft Deca Durabolin detecteerbaar in uw systeem?

De Deca Durabolin-steroïde kan heel lang in uw systeem blijven. Sommige mensen testen misschien wat sneller klaar, maar het kan tot 18 maanden bij je blijven.

Kunnen vrouwen Deca Durabolin gebruiken?

Vrouwelijke bodybuilders die steroïden gebruiken, zullen eerder voor Deca Durabolin gaan dan voor een van de andere opties. Het wordt vaak beschouwd als de meest vrouwvriendelijke anabole steroïde die er is.

Het brengt echter nog steeds het risico van virilisatie met zich mee en zodra vrouwen die mannelijke eigenschappen beginnen te ontwikkelen, is er geen weg meer terug.

Wat is het verschil tussen Deca Durabolin en Nandrolon?

Er is geen verschil. Deca Durabolin is een merknaam. Nandrolon is de generieke naam voor dezelfde steroïde. Het is ook bekend als 19-nortestosteron.

Moet ik een PCT doen als ik ermee stop?

Ja. U zult zeker een postcyclustherapie moeten doen nadat u bent gestopt met het gebruik van Deca Durabolin.


About the Author Theo

Theo houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met gezondheid, voeding en fitness en heeft een passie voor lichamelijke educatie en coaching. Hij is een expert in supplementen en is toegewijd om onze lezers te helpen hun fitnessdoelen te bereiken en hun beste leven te leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}