Trenbolone is een zeer bekende injecteerbare anabole steroïde en milligram voor milligram is het de krachtigste anabole steroïde die commercieel en conventioneel verkrijgbaar is.

Het is een anabole steroïde die zowel intimidatie als verbazing oproept bij degenen die erover lezen. De waarheid is dat hoewel trenbolone niet zo hard is als een anabole steroïde zoals velen het doen voorkomen, het geenszins een verbinding voor beginners is en dat het serieus moet worden genomen wanneer het gebruik ervan wordt overwogen.

Het wordt meestal gebruikt door gebruikers van anabole steroïden met een gemiddeld tot gevorderd niveau en wordt zelden gebruikt door beginners totdat er meerdere cycli van ervaring zijn opgebouwd.

Trenbolone is een derivaat van Nandrolon ( Deca-Durabolin ), en naast Nandrolon, is in de familie van anabole steroïden bekend als 19-nor-verbindingen. Deze categorie van 19-nor steroïden wordt zo genoemd vanwege het feit dat deze verbindingen een specifieke wijziging in de 19 ste koolstof op molecuulstructuur anabole steroïde.

Deze verandering, die de verwijdering van de 19 e koolstof wordt niet waargenomen bij andere anabole steroïden klassen. Het bevat ook andere veranderingen op dit gebied die het een verhoogde androgene kracht geven (zijn vermogen om met een veel grotere sterkte aan de androgeenreceptor te binden) evenals een hoge mate van weerstand tegen metabolische afbraak in het lichaam .

Er zijn drie belangrijke veresterde vormen van trenbolone: trenbolonacetaat, trenbolone-enanthaat en trenbolone-hexahydrobenzylcarbonaat.

De meest populaire en meest gebruikte van de drie is de snelwerkende acetaatvariant. De geschiedenis van trenbolone begint over het algemeen in 1967, waar het in Frankrijk herhaaldelijk werd bestudeerd door Roussel-UCLAF.

Het werd uiteindelijk opgepikt door Hosescht in Engeland en vervaardigd in zijn acetaatester-formaat, en verkocht onder de merknaam Finajet.

In Frankrijk bracht Roussel het op de markt als Finaject. Beide bedrijven waren in werkelijkheid eigendom van en werden geëxploiteerd door Roussel AG uit Duitsland.

Beide merknamen van hetzelfde product (trenbolonacetaat) werden op de markt voor geneesmiddelen op recept gebruikt als geneesmiddelen van menselijke kwaliteit voordat ze werden stopgezet en tegen de jaren tachtig werden afgekeurd voor gebruik bij mensen.

Trenbolone Hexahydrobenzylcarbonate werd verkocht onder de merknaam:Parabolan ook gedurende deze tijd voordat hij hetzelfde lot onderging als de andere twee in de jaren negentig.

Tegenwoordig wordt Tren nog steeds officieel gebruikt als een diergeneesmiddel, meestal bij het bevorderen van massa bij vee dat wordt gebruikt om voedsel te verstrekken.

Het blijft echter een bijzondere verbinding die van belang is voor de medische wereld, aangezien wetenschappelijke studies doorgaan met trenbolone, waarbij wetenschappers nieuwe toepassingen voor menselijk gebruik ontdekken en de herintroductie ervan als een geneesmiddel voor menselijke kwaliteit aanbevelen.

Tot op heden is trenbolone echter nog steeds niet goedgekeurd voor menselijk gebruik door de FDA en alle huidige trenbolonproducten zijn over het algemeen ondergrondse laboratoriumproducten.

Kenmerken van Trenbolone

Chemische samenstelling

Trenbolon is in wezen een derivaat van nandrolon met enkele zeer significante verschillen in de chemische eigenschappen en sterkte.

Trenbolon en het moederhormoon Nandrolon behoren beide tot een klasse/categorie van anabole steroïden die bekend staan als 19-nor-verbindingen, of 19-nors (afkorting van 19-nortestosteron).

19-nor anabole steroïden als zodanig zijn gelabeld, omdat ze niet over de 19 th koolstof op hun structuur - deze koolstof bestaat op Testosteron en andere anabole steroïden, met uitzondering van 19-nor verbindingen, zoals nandrolon en Trenbolone.

Dit verandert aanzienlijk rond de eigenschappen van een anabole steroïde en maakt het een progestageen, dat binnenkort verder zal worden besproken.

Dit gebrek aan een 19 thkoolstof is wat 19-nor-verbindingen zeer resistent maakt tegen het aromatase-enzym en daarom zeer resistent tegen elke oestrogeenconversie - dit is echter niet het hele verhaal voor trenbolon als het gaat om aromatisatie.

Trenbolon bevat ook wijzigingen op koolstofatomen 19 en 11, waarbij één waterstofatoom uit elke koolstof is verwijderd, zodat koolstoffen 19 en 11 dubbel gebonden worden met hun naburige koolstofatomen in hun respectieve cycloalkaanringen.

Het zijn deze extra modificaties van dubbele bindingen op koolstof 19 en 11 die ervoor zorgen dat trenbolone niet alleen resistent is tegen aromatisering, maar er ook volledig immuun voor wordt en niet in staat is om wat dan ook te interageren met het aromatase-enzym.

Deze wijzigingen zijn ook verantwoordelijk voor de extreem verbeterde androgene sterkte van trenbolone (het vermogen om met een veel grotere sterkte aan de androgeenreceptor te binden) en zijn vermogen om zeer resistent te blijven tegen metabole afbraak in het lichaam.

Eigenschappen

De hierboven beschreven chemische modificaties leiden ertoe dat trenbolone dramatisch krachtiger wordt van een androgeen en een anabool dan het voorloperhormoon Nandrolon, of zelfs testosteron.

Testosteron wordt gebruikt als de basislijnreferentie waarmee alle andere anabole steroïden worden gemeten en vergeleken met (net zoals de Celsius-temperatuurschaal het kook- en vriespunt van water gebruikt als de basisreferentie voor temperatuurmeting).

Als zodanig kunnen we de anabole en androgene kracht van trenbolone in perspectief plaatsen door het te vergelijken met testosteron.

Testosteron heeft een anabole en androgene beoordeling van respectievelijk 100. Trenbolone heeft een anabole en androgene beoordeling van respectievelijk beide 500.

De wijziging die verantwoordelijk is voor het vijf keer sterker maken van trenbolone dan testosteron zijn de twee dubbele bindingen op koolstofatomen 19 en 11.

Bovendien moet elke potentiële trenbolone gebruiker zich realiseren dat om de equivalente sterkte van 200 mg trenbolone te bereiken, één zou 1000 mg testosteron moeten toedienen.

Om een persoon de sterkte van 500 mg trenbolone te laten bereiken, zou het equivalent van 2500 mg testosteron nodig zijn.

Dit vormt een uiterst belangrijk en interessant punt voor elke gebruiker om te onthouden: trenbolon is een extreem sterke anabole steroïde (de sterkste die conventioneel beschikbaar is) en het is zeer duidelijk uit de gepresenteerde cijfers dat om indrukwekkende prestaties en fysieke veranderingen te bereiken, grote doses van Trenbolone is niet nodig en kleine hoeveelheden kunnen een lange weg opleveren.

Wat het metabolisme betreft, is eerder vermeld dat trenbolone volledig resistent is tegen het aromatase-enzym (het enzym dat verantwoordelijk is voor de omzetting van aromatiseerbare androgenen in oestrogeen). 

Daarom heeft trenbolone nul oestrogene activiteit omdat het in geen enkele hoeveelheid in oestrogeen kan worden omgezet.

Trenbolone is ook volledig resistent tegen het 5-alpha-reductase-enzym, dat het enzym is dat verantwoordelijk is voor de reductie van testosteron tot het veel sterkere androgeen dihydrotestosteron (DHT).

Ook hier is trenbolone immuun voor interactie met het 5-alpha-reductase-enzym en kan het niet worden omgezet in DHT.

Het moet echter duidelijk zijn dat trenbolone op zichzelf een zeer androgene hormoon is.

De extreme kracht van de anabole aard van trenbolone, naast het feit dat het niet kan worden omgezet in oestrogeen, zijn allemaal factoren die trenbolone in staat stellen om zo'n veelzijdige en flexibele anabole steroïde te zijn - het kan enorme kracht en massa opleveren in een bulk, en kan ook worden ook gebruikt voor de cut- en vetverliesfasen.

Dit ondersteunt ook het feit dat er geen reden is om trenbolone te gebruiken in extreem hoge en onnodige doses. Dit geldt vooral als een persoon een beginner is in het gebruik van trenbolone.

Bijwerkingen

Trenbolone wordt vaak aangeprezen als een anabole steroïde die 'harde' bijwerkingen heeft en de neiging heeft om veel mensen bang te maken die het gebruik van deze verbinding overwegen.

Eerst en vooral moet worden vastgesteld dat, omdat Tren in geen enkele dosering aromatiseert tot oestrogeen, er geen risico is op het optreden van oestrogene bijwerkingen .

De bijwerkingen van trenbolon die bijzonder zorgwekkend zijn, zijn de androgene bijwerkingen en andere bijwerkingen die gewoonlijk niet worden gezien bij andere anabole steroïden (zoals slapeloosheid, overmatig zweten, enz.).

Androgeen

Trenbolone is een extreem krachtig androgeen en bindt zich zeer sterk aan de androgeenreceptor. Dit brengt zowel goed nieuws als slecht nieuws voor de verbinding, omdat een zeer sterk androgeen meestal ook een zeer sterke anabole stof betekent (vooral in het geval van trenbolone).

Een zeer sterk androgeen zou echter veel meer kans hebben om sterkere androgene bijwerkingen te genereren. Deze androgene bijwerkingen zijn onder meer een toegenomen vette huid en acne, toegenomen lichaams- en gezichtshaargroei, verhoogd risico op mannelijke kaalheid en een verhoogd risico op goedaardige prostaathyperplasie.

Naast deze bijwerkingen is er ook de toegenomen neiging voor sterke androgenen om agressief gedrag te verhogen, wat volgens een anekdote een punt van zorg kan worden bij gebruikers van trenbolon.

Hoe deze mentaal veranderende effecten worden behandeld, zal bepalen of het een positieve of negatieve kwestie wordt.

Unieke bijwerkingen

Trenbolon heeft de neiging om bepaalde bijwerkingen met zich mee te brengen die over het algemeen onzichtbaar zijn bij andere verbindingen.

Dit zijn meestal verhoogde transpiratie (zweten) – vooral tijdens het slapen 's nachts – en slapeloosheid (gewoonlijk de bijnaam 'trensomnie').

De oorzaken en basis voor deze eigenaardige bijwerkingen zijn tot nu toe onbekend, en er bestaan momenteel verschillende hypothesen om ze te verklaren.

Progesteron

Omdat Tren zelf een progesteron is dat ongeveer 60% van de werkelijke sterkte van progesteron bezit, heeft het ook progesteron-gerelateerde bijwerkingen.

Omdat het bekend is dat de metaboliet van trenbolone (17-bèta-trenbolon) nog sterker bindt aan de progesteronreceptor, kan dit een punt van zorg worden.

Prolactine

Trenbolone kan ook de prolactinespiegels in het lichaam verhogen. Al deze problemen met betrekking tot progesteron en prolactine kunnen zich manifesteren als bijwerkingen die erg lijken op oestrogeen - gezwollen tepels, gynaecomastie, opgeblazen gevoel, enz.

Van anti-oestrogenen en aromataseremmers is bekend dat ze deze bijwerkingen effectief bestrijden, zelfs als ze worden afgezwakt door de progesteronreceptor.

Voor problemen met prolactine is het gebruik van vitamine B6 om de prolactinespiegels onder controle te houden echter aangetoond in onderzoeken met dagelijks 600 mg.

Anti-prolactinegeneesmiddelen zoals cabergoline en bromocriptine zijn ook zeer effectief in het effectief verlagen van verhoogde prolactinespiegels, en zijn vaak de eerste behandelingslijn bij prolactineproblemen.

De bekende neveneffecten

Als anabole steroïde in het algemeen, omvatten de bijwerkingen van trenbolone die die typerend zijn voor ALLE anabole steroïden : HPTA (hypothalamic hypofyse testiculaire as) verstoring en sluiting, evenals negatieve cardiovasculaire effecten.

Vooral trenbolone, dat een zeer sterke androgeen en progestageen is, zal de endogene testosteronproductie vrij snel stilleggen, zelfs bij zeer lage doseringen.

Cycli en gebruik

Trenbolone cycli zijn zeer effectief als vetverlies of spieropbouwende massacycli. Als een effectieve spier- en massabouwer is aangetoond dat trenbolone zich bindt aan de receptoren van katabole hormonen en effectief  die hormonen blokkeert van het aangaan van katabole signalering naar spiercellen. 

Dit is met name van belang als het gaat om het katabole hormoon Cortisol, dat trenbolon effectief zou moeten kunnen remmen. We kunnen hier dus zien hoe, zelfs alleen al door de antikatabole effecten op cellulair niveau, trenbolon een uitstekende verbinding zou moeten zijn voor het verminderen van cycli tijdens diëten of pre-contestfasen waar katabolisme een probleem is.

Bovendien is de effectiviteit van trenbolon als vetverliesmiddel goed gedocumenteerd door zijn ongelooflijke verdelingseffecten van voedingsstoffen.

We weten ook dat androgeenreceptoren inderdaad bestaan in vetcellen en een rol spelen bij vetverlies wanneer ze worden geactiveerd, vooral hoe sterker een androgeen aan deze receptor bindt.

Op het gebied van massa en ballaststoffen heeft trenbolon een aanzienlijk vermogen aangetoond om de stikstofretentie in spierweefsel te verhogen.

Voor cutcycli wordt Tren bijvoorbeeld gestapeld met testosteronpropionaat voor een cyclus van 8 - 10 weken. Aanvullende verbindingen met vergelijkbare effecten die vergelijkbare doelen ondersteunen (zoals vetverlies) kunnen ook worden gebruikt, zoals Anavar (Oxandrolon).

Voor ballastdoeleinden wordt trenbolon normaal gesproken gestapeld naast een solide basis van een of andere vorm van testosteron (voor ballaststoffen, meestal Testosteron Enanthate), en een vergelijkbaar type orale verbinding kan naast deze worden gebruikt, zoals Dianabol (Methandrostenolone).

Een extra injectable, zoals Boldenone (Equipoise) kan ook worden gebruikt.

Dosering

Trenbolon is een bepaalde verbinding waarbij massieve of grote doseringen op geen enkele manier nodig zijn. Als een verbinding die vijf keer zo sterk is als testosteron zelf, is het niet nodig om zelfs 'matige' doseringen te gebruiken om de gewenste effecten en doelen te bereiken.

Een beetje gaat een lange weg als het gaat om trenbolon.

De meeste beginners zouden het goed doen met 50 mg om de andere dag trenbolonacetaat (voor een totaal van 200 mg per week) en is meer dan genoeg om spierverlies tijdens een cut te voorkomen.

Tussenliggende trenbolone doseringen wagen zich in het bereik van 75 - 100 mg om de andere dag (een totaal van 300 - 400 mg per week), en veroorzaken over het algemeen verbluffende veranderingen in het lichaam.

Er is zelden een vereiste - zelfs voor gevorderde gebruikers - om verder te gaan dan dit doseringsbereik, omdat trenbolon een zeer krachtige verbinding is die meer ongemak met zich meebrengt in de vorm van bijwerkingen in verhouding tot de gebruikte dosering.

Dat gezegd hebbende, de meeste gewone gevorderde gebruikers zullen niet verder gaan dan 400 - 600 mg per week, en het is bekend dat alleen extreme professionele en competitieve bodybuilders hoger gaan dan dit.

Beschikbaarheid

Op de zwarte markt voor anabole steroïden is trenbolone uitsluitend verkrijgbaar als ondergronds product. Er bestaan geen officiële producten van farmaceutische kwaliteit die zijn vervaardigd door door de FDA goedgekeurde farmaceutische bedrijven.

Vanwege zijn kracht en mogelijkheden is Trenbolone redelijk goedkoop op de markt.

FAQ

Wat zijn de effecten van trenbolone?

Bijwerkingen van trenbolonacetaat zijn onder meer symptomen van vermannelijking zoals acne, toegenomen lichaamshaargroei, haarverlies op de hoofdhuid, stemveranderingen en toegenomen seksueel verlangen.

Hoe lang kun je op trenbolone gebruiken?

De tussenliggende trenboloncyclus beveelt aan om trenbolonacetaat gedurende 8 weken te gebruiken. Tijdens deze cyclus wordt de 100 mg / week dosis testosteronpropionaat en 400 mg / week trenbolonacetaat geadviseerd

Waar wordt Tren voor gebruikt bij bodybuilding?

Omdat dit medicijn opmerkelijke effecten heeft op het vergroten van spiermassa en het verbranden van vetten, is het illegale gebruik ervan onder bodybuilders toegenomen.

Hoe lang duurt het voordat Tren begint te werken?

Het duurt ongeveer een week voordat Tren Ace begint te werken, terwijl enanthate zelfs 2 of 3 weken kan duren. Met acetaat boek je veel sneller vooruitgang, dat voel je meteen. De meeste bodybuilders lijken echt de voorkeur te geven aan trenbolonacetaat boven enanthaat.


About the Author Theo

Theo houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met gezondheid, voeding en fitness en heeft een passie voor lichamelijke educatie en coaching. Hij is een expert in supplementen en is toegewijd om onze lezers te helpen hun fitnessdoelen te bereiken en hun beste leven te leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}