Anavar is de handelsnaam voor de orale anabole steroïde Oxandrolon , de generieke chemische naam. Anavar werd ontwikkeld en op de markt gebracht tijdens het hoogtepunt van het onderzoek naar anabole steroïden tussen de jaren vijftig en tachtig.

Het is het hoogtepunt van de nooit eindigende zoektocht naar het ontdekken en ontwikkelen van een anabole steroïde die als perfect kan worden beschouwd. Met dit gezegd zijnde, Anavar is misschien het dichtst dat de wetenschap is gekomen om te ontwikkelen wat zou worden beschouwd als de perfecte anabole steroïde.

Het staat bekend om zijn opmerkelijke veiligheidsprofiel en de verhouding tussen bijwerkingen en voordelen - zozeer zelfs dat het een van de weinige anabole steroïden is die geschikt worden geacht als medicijn voor vrouwen en kinderen (twee soorten patiënten waarvan bekend is dat ze vrij negatief reageren op anabole steroïde therapieën om mee te beginnen).

De geschiedenis van Anavar begint in 1962 als Oxandrolon. Niet lang daarna werd het op de markt voor voorgeschreven medicijnen vrijgegeven onder de handelsnaam Anavar door GD Searle & Co. Laboratories, dat tegenwoordig bekend staat als Pfizer Inc.

Andere handels- en merknamen zijn door andere farmaceutische bedrijven voor Oxandrolon gebruikt. Deze namen omvatten: Protivar, Anatrophil, Antitriol, Lipidex en Lonavar. Anavar was een van de grootste successen van de farmaceutische industrie op de receptmarkt vanwege de overvloed aan medische rapporten die aangeven dat een groot aantal patiënten het medicijn vrij goed verdroeg.

Anavar is een gemodificeerd derivaat van DHT (Dihydroteststerone), en bezit verschillende modificaties die de activiteit op verschillende manieren veranderen.

Het is C-17 alfa-gealkyleerd om orale toediening mogelijk te maken, en een vervanging van het tweede koolstofatoom door een zuurstofatoom, waardoor het sterkere anabole eigenschappen krijgt. In vergelijking met testosteron hebben onderzoeken aangetoond dat Anavar minimaal 3 keer en maximaal 6 keer zo sterk is als testosteron.

kenmerken van Anavar

Chemische samenstelling

Anavar is een van DHT afgeleide anabole steroïde, die onder de familie van van DHT afgeleide anabole steroïden valt. Als zodanig Anavar wezen dihydrotestosteron met een methylgroep aan de 17 ste koolstof (zogenaamde C17 alfa alkylering), die de chemische modificatie van de structuur waarmee de anabole steroïden overleven de eerste passage door de lever wanneer oraal ingenomen, en maakt de anabole steroïde om beter bestand te zijn tegen levermetabolisme.

Het bevat ook een modificatie aan het 2e koolstofatoom van de eerste cycloalkaanring, waarbij de 2ekoolstof wordt verwijderd en vervangen door een zuurstofatoom.

Dit is wat Anavar structureel extreem uniek maakt onder alle anabole steroïden, omdat het de enige anabole steroïde is die een directe wijziging (de volledige vervanging van een koolstofatoom door een ander atoom) in zijn ringstructuur bezit.

Het is deze wijziging waarvan wordt aangenomen dat deze de anabole kracht van het hormoon verhoogt in vergelijking met het moederhormoon DHT.

Een van de methoden waarmee deze wijziging de anabole kracht van Anavar verhoogt (in vergelijking met DHT), wordt verondersteld een verhoogde weerstand te zijn tegen het enzym 3-hydroxysteroid dehydrogenase, het enzym dat zeer overvloedig aanwezig is in spierweefsel dat verantwoordelijk is voor de omzetting van dihydrotestosteron.

Daarom is dit de reden waarom dihydrotestosteron niet anabool is in spierweefsel, omdat het in wezen wordt gedeactiveerd door 3-hydroxysteroïddehydrogenase voordat het kan inwerken op androgeenreceptoren in spierweefsel.

Eigenschappen

Anavar is een anabole steroïde die behoort tot de familie van dihydrotestosteron (DHT) van anabole steroïde derivaten/analogen. Andere verbindingen die tot deze 'DHT-familie' van anabole steroïden behoren, zijn Winstrol, Primobolan, Masteron, evenals verschillende andere die allemaal derivaten zijn van de ouder-anabole steroïde DHT. 

De gemeenschappelijke factor van al deze anabole steroïden is dat ze op de een of andere manier gemodificeerde vormen van DHT zijn en dus zou DHT kunnen worden beschouwd als het 'ouder' hormoon van deze anabole steroïden.

Anavar zelf heeft een duidelijke voorkeur voor anabole kracht boven zijn androgene kracht. In vergelijking met testosteron, dat een anabole:androgene verhouding van respectievelijk 100:100 heeft, het is gemakkelijk te zien dat Anavar veel minder androgeen is en een sterkere anabole sterkte bezit van minstens 3 keer de sterkte van testosteron, en studies hebben een anabole sterkte aangetoond die zo hoog is als 6 keer die van testosteron met zeer weinig begeleidende androgene activiteit.

Anavar bezit geen meetbare oestrogene activiteit (vanwege de aard van een DHT-derivaat), noch heeft het enige progestogene activiteit.

Het kan gemakkelijk worden gezien hoe deze kenmerken Anavar tot een gunstige verbinding maken onder atleten en bodybuilders die de atletische prestaties, spieraanwinst en krachttoename willen verhogen waar de extra watergewichtstoename ongewenst is.

Het is ook een anabole steroïde die veel wordt gebruikt door bodybuilders die lichaamsvet willen kwijtraken en zoveel mogelijk spieren willen behouden tijdens een calorietekort, waar wederom extra watergewicht en mogelijke vetretentie/toename niet gewenst zijn. 

Bijwerkingen

Zoals eerder vermeld, wordt Anavar geprezen door bodybuilders, atleten en de medische gemeenschap vanwege de ongelooflijke verhouding tussen bijwerkingen en voordelen en het algemene gebrek aan negatieve bijwerkingen in vergelijking met veel andere anabole steroïden.

Oestrogeen

Oestrogene bijwerkingen zijn volledig onbestaande met Anavar vanwege het feit dat het een derivaat is van DHT, een androgene hormoon dat al niet in staat is om in oestrogeen om te zetten. 

Als zodanig behoudt Anavar deze eigenschap. Met andere woorden, de typische bijwerkingen van oestrogeen (zoals het vasthouden van water, een opgeblazen gevoel, het vasthouden van vet/aanwinst en de ontwikkeling van gynaecomastie ) zijn volledig onzichtbaar. 

Naast een totaal gebrek aan oestrogene activiteit, mist Anavar ook volledig enige progestogene activiteit, waardoor ook daar eventuele negatieve effecten teniet worden gedaan.

Androgeen

Hoewel Anavar in veel opzichten minder androgeen is dan testosteron, kunnen bijwerkingen hier nog steeds naar boven komen, vooral bij die personen die mogelijk gevoelig zijn voor androgene bijwerkingen.

Deze kunnen een verhoogde vette huid, acne, toename van de haargroei in het gezicht en lichaam en risico's van mannelijke kaalheid (MPB) en goedaardige prostaathyperplasie (BPH) omvatten.

Hormonen

Ondanks wat vaak wordt aangeprezen dat Anavar "mild is voor het endocriene systeem", is er bewijs voor het tegenovergestelde waar studies hebben aangetoond dat bijna 40% onderdrukking van de endogene testosteronproductie en testiculaire functie na slechts 5 dagen gebruik bij 15 mg per dag in gezonde jonge mannen. 

Daarom moet Oxandrolon niet lichtvaardig worden opgevat op het gebied van onderdrukte en verstoorde hormonale functie. Als het de HPTA (Hypothalamische hypofyse-testiculaire as) kan onderdrukken na slechts 5 dagen gebruik bij 15 mg per dag, kan en zal het gedurende weken van gebruik bij hogere 'bodybuilding-doses' volledige stilstand veroorzaken.

Lever

In vergelijking met andere orale anabole steroïden, hebben onderzoeken aangetoond dat Oxandrolon de minste hoeveelheid hepatotoxiciteit en spanning op de leverfunctie van allemaal uitdrukt.

Opgemerkt moet worden dat Anavar nog steeds een zekere mate van toxiciteit op dit gebied uitdrukt, dus het is nog steeds raadzaam om Anavar gedurende een periode van 8 - 10 weken bij redelijke doseringen en niet langer te gebruiken.

Een goede suppletie met goede lever ondersteunende verbindingen is ook altijd essentieel bij het gebruik van orale anabole steroïden , hoe mild ze ook worden beweerd.

Toepassingen

Hoewel Anavar in het verleden populair is geworden als 'cutting agent' of 'cutting steroid', zijn de mogelijkheden niet strikt hiertoe beperkt. Hoewel het vrij goed kan presteren en helpen op het gebied van het bereiken van vetverlies en lichaamsdefinitie, is het een uitstekende verbinding voor massatoename, kracht en ballaststoffen. 

Omdat het 3 – 6 keer de anabole sterkte van testosteron is, kunnen Anavar-cycli inderdaad zonder problemen bulkcycli zijn.

Omdat Anavar echter enige spanning en toxiciteit op het gebied van leverfunctie oplegt, kan het niet voor dezelfde tijdsduur worden gebruikt als die injecteerbare kernverbindingen.

Daarom wordt het vaak toegevoegd aan het begin van elke cyclus gedurende de eerste 6 - 8 weken voordat het wordt stopgezet. Anavar-cycli kunnen echter worden verlengd tot maximaal 10 weken bij een redelijke dosering vanwege de lagere levertoxiciteit dan andere orale verbindingen.

Met het oog op ballaststoffen worden Anavar-cycli normaal gesproken uitgevoerd met vergelijkbare verbindingen die worden gebruikt voor ballaststoffen, zoals een lang veresterd testosteron (bijv. Enanthate) en mogelijk een verbinding zoals Deca-Durabolin (Nandrolon Decanoate).

Voor het gebruik bij vetverlies en cutten, zijn Anavar-cycli vaak korter en worden ze gebruikt met verbindingen die worden gebruikt om vergelijkbare doelen te bereiken.

Dit kunnen anabole steroïden zijn zoals testosteronpropionaat, trenbolonacetaat , Masteron (drostanolonpropionaat), enz. Deze verbindingen hebben over het algemeen dezelfde kenmerken als Anavar en bevorderen zeer weinig tot geen waterretentie of een opgeblazen gevoel dat vaak niet gewenst is tijdens het snijden en vetverlies fasen waarbij het voor de bodybuilder belangrijk is om veranderingen in lichaamsdefinitie waar te nemen.

Dosering

De overgrote meerderheid van medische toepassingen vroeg om een Anavar-dosering in het bereik van 2,5 – 20 mg per dag, wat natuurlijk sterk afhankelijk was van het type ziekte, ziekte of aandoening waarvoor Anavar bedoeld was.

Binnen de geneeskunde is Anavar als voorbeeld gebruikt bij AIDS-patiënten binnen het bereik van 20 - 80 mg per dag om spierverspilling te bestrijden en/of om te keren. Hetzelfde is ook aangetoond bij slachtoffers van brandwonden.

Dit is een solide indicatie van het algemene doseringsbereik dat effectief zou zijn voor spiergroei en atletiek. Omdat Anavar een medicijn is met veel ervaring bij verschillende leeftijden van patiënten, zijn de effecten van Anavar ook niet leeftijdsafhankelijk [8].

Hoewel Anavar ten onrechte is aangeprezen als een 'milde steroïde' op het gebied van anabool vermogen, hebben onderzoeken anders aangetoond, en zoals eerder vermeld tot nu toe, is het een verbinding die 3 – 6 keer de anabole sterkte van testosteron is.

Daarom hebben Anavar-doseringen voor beginners in de atletiek- en bodybuildingwereld de neiging om te beginnen en te blijven in het bereik van 25 – 50 mg per dag en zouden geweldige resultaten moeten opleveren, of het nu gaat om het ophopen of verminderen van het vet.

Gevorderde gebruikers hebben de neiging om tussen de 50 - 80 mg per dag te wagen, en het is meestal niet nodig om dit bereik te overschrijden vanwege de dramatische resultaten die een dergelijke Anavar-dosering kan bieden. Zeer zelden, echter, ervaren geavanceerde Anavar-doseringen zich binnen het bereik van 80 - 100 mg per dag.

Omdat Anavar een geweldige anabole steroïde is voor de vrouwelijke atleet en bodybuilder die androgene virilisatie-bijwerkingen wil minimaliseren en elimineren, zoals aangetoond in studies, zullen de meeste vrouwen een Anavar-dosering gebruiken binnen 5 - 10 mg per dag.

Gevorderde vrouwelijke gebruikers die de grenzen willen verleggen, hebben de neiging om tot 20 mg per dag te stijgen, hoewel het wordt aanbevolen dat elk vrouwelijk gebruik van Anavar voor bodybuilding of atletische doeleinden wordt beperkt tot niet langer dan 4 - 6 weken per keer.

Beschikbaarheid

Anavar is om vele voor de hand liggende redenen een extreem populaire anabole steroïde, maar het staat ook bekend als een van de duurste anabole steroïden die iemand bereid is te kopen.

Oxandrolon van farmaceutische kwaliteit en ondergrondse kwaliteit zijn beide overvloedig op de zwarte markt voor particulieren om te kopen, maar prijsverschillen (en de kwestie van namaak- en nepproducten) worden een probleem.

Er zijn ook enorme variaties in de manier waarop de eindproducten worden gepresenteerd (anavar-tabletten kunnen bijvoorbeeld variëren van 2,5 mg per tablet tot 50 mg tabletten, en het aantal tabletten per doos of fles verschilt ook sterk).

FAQ

Hoeveel anavar moet ik nemen voor mijn eerste cyclus?

Anavar cyclus voor mannen begint met een dosering van 25 mg voor een 1 e week. Het moet worden bereikt tot 50 mg door het gedurende de volgende 8 weken geleidelijk te verhogen.

Wanneer kun je Anavar innemen?

Neem dit medicijn via de mond meestal 2 tot 4 keer per dag of zoals voorgeschreven door uw arts. Het kan met voedsel of melk worden ingenomen als maagklachten optreden. De dosering is gebaseerd op uw medische toestand en reactie op de behandeling.

Wat voel je op anavar?

Misselijkheid, braken, hoofdpijn, huidskleurveranderingen, verhoogde/verminderde seksuele interesse, vette huid, haaruitval en acne kunnen voorkomen. Als een van deze effecten aanhoudt of verergert, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker.

Wat doet anavar met je lichaam?

Anavar verrijkt de spieren met stikstof, verbetert de eiwitsynthese en verbetert het spierherstel. Met een Anavar-cyclus van zes tot acht weken zou u moeten opmerken dat u hardere, slankere spieren krijgt. Dergelijke resultaten zouden moeten komen met een dagelijkse dosis van 60 mg tot 80 mg.


About the Author Theo

Theo houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met gezondheid, voeding en fitness en heeft een passie voor lichamelijke educatie en coaching. Hij is een expert in supplementen en is toegewijd om onze lezers te helpen hun fitnessdoelen te bereiken en hun beste leven te leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}